Benvinguts al Bloc d'Educació Física.

BENVINGUTS AL BLOC D'EDUCACIÓ FÍSICA.

L'OBJECTIU D'AQUEST BLOC ÉS APROPAR A TOTA LA COMUNITAT EDUCATIVA EL MÓN DE L'EDUCACIÓ FÍSICA, ELS SEUS OBJECTIUS I LES ACTIVITATS MÉS DESTACADES QUE REALITZAM A L'ESCOLA.

dimecres, 25 de maig del 2016

N'ANTÒNIA REAL, L'OLÍMPICA MÉS JOVE DE TOTS ELS TEMPS, VISITA SON JUNY!

Avui hem tingut una altra visita Olímpica, ni més ni manco que l'esportista olímpica més jove de tots els temps, n'ANTÒNIA REAL.
N'Antònia va participar als Jocs Olímpics de Montreal, l'any 1976, en només 12 anys.
Era una nadadora extraordinària i va arribar a tenir quasi tots els records nacionals juvenils de natació lliure.

Tots els alumnes d'educació infantil s'han convertit en autèntics periodistes esportius.


N'antònia ens ha explicat els seus inicis i l'experiència d'anar a uns Jocs Olímpics.

Tots els alumnes estaven ben atents.

Moltes gràcies Antònia per voler compartir amb tots nosaltres les teves experiències.

N'Antònia ens ha mostrat la Mascota del JJOO de Montreal, un castor, animal comú a Canadà.

La roda de premsa d'infantil ha durat 45 minuts. S'han plantejat preguntes molt divertides i curioses i totes elles molt interessants.

I n'Antònia les ha contestades de manera molt clara i adaptades a cada edat.

I DESPRÉS HA VINGUT EL TORN DELS ALUMNES DE PRIMÀRIA.


DIFERENTS ALUMNES DE PRIMÀRIA HAN FET LA PRESENTACIÓ.

LA PRESENTACIÓ:


N'Antònia Real, “Antoñita Real” com era coneguda per tots els aficionats a l'esport, l'any 1976 va participar als JJOO de Montreal amb només 12 anys. Era estudiant de sèptim d'EGB, (1r d'ESO) i compaginava els estudis amb els durs i llargs entrenaments. (Distribuïa el dia de la següent manera: escola-entrenament-escola-entrenament). Feia dos entrenaments diaris amb una mitja de 12.000m a 13.000m, és a dir, cada dia feia una distància de 12 km a 13 km nedant.

La majoria de caps de setmanes viatjava a Barcelona per poder entrenar a una piscina de distància olímpica, ja que a Palma, en el seu club CN Palma encara no hi havia cap instal.lació amb aquestes característiques, actualment al CN Palma hi ha una piscina que reb el nom d' ANTÒNIA REAL, com a reconeixement a la seva gran trajectòria. 

N'Antònia Real és va donar a conèixer de manera brillant a n'els Campionats d'Espanya de 1975, a Reus. Amb només 11 anys es va proclamar Campiona d'Espanya Absoluta de 800m amb una marca excepcional. Encara que ja feia uns anys que treballava molt dur.

Aquesta brillant nadadora va arribar a tenir quasi tots els records nacionals juvenils de natació lliure.

La varen considerar un estel fugaç dins la piscina, una fora de sèrie, la “Calligaris” espanyola, en relació a la destacada nedadora italiana i amb un futur molt prometedor.

Però al cap de pocs anys es va retirar de l'esport d'alta competició, de l'esport d'èlit.

Els motius de la seva prematura retirada, les seves experiències i vivències, els seus records i les anècdotes són l'objectiu d'aquesta visita.

Encara que sabem que N'ANTÒNIA REAL sempre que pot practica aquesta activitat física tan completa com és la NATACIÓ.

                                                                                                       Gràcies Antònia!


Després de la presentació n'Antònia ens ha contat els seus inicis, les seves primeres competicions, els seus primers viatges i sobretot l'experiència dels seus Jocs Olímpics a Montreal.
I seguidament el torn de preguntes.


Després d'acabar la roda de premsa tots els alumnes volien un record.

I amablement n'Antònia a satisfet a tots ells.
La d'avui ha tornat a ser una experiència molt guapa i interessant allà on han tornat a sortir en joc molts dels VALORS que entre tots volem interiotzar com l'ESFORÇ, EL COMPROMÍS, LA CONSTÀNCIA, LA DEDICACIÓ, EL SACRIFICI, L'IL.LUSIÓ,  I molts d'altres, que si aconseguim adquirir-los podrem arribar a aconseguir els nostres objectius.

Aquests dies hem comprovat que persones del nostre entorn, senzilles, humils, però amb uns valors molt definits han arribat a lo més gran que pot desitjar un esportista, participar als Jocs Olímpics representant el seu país.

 N'Antònia Real i en Joan Llaneras ho han aconseguit i han coincidit amb la importància d'aquests valors i que participar a uns JJOO és lo més gran per un esportista.

Antònia! Sabem que has fet un gran esforç per poder estar amb tots nosaltres però la veritat és que ha estat un plaer poder compartir aquesta estoneta, escoltar-te i aprendre de tu.


MOLTÍSSIMES GRÀCIES, ANTÒNIA!



2 comentaris:

  1. Cati B., moltes gràcies per tota la feina que has realitzat. Ha merescut la pena!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estimat/ada Anònim!
      Gràcies, però Son Juny és un equip, UN GRAN EQUIP!(alumnes,famílies i mestres) És veritat que hi ha una petita comissió que programa i organitza les activitats i s'encarrega de coordinar-les, però sense la resta de tècnics (mestres) aquestes activitats no seria possible dur-les a terme, i sobretot amb èxit! Tots som els responsables de donar a conèixer els convidats abans de què venguin, de preparar les entrevistes, les presentacions ...den definitiva, de despertar al il.lusió dels nostres alumnes.
      Gràcies per reconèixer la feina de tot l'equip de Son Juny.

      Elimina