Benvinguts al Bloc d'Educació Física.

BENVINGUTS AL BLOC D'EDUCACIÓ FÍSICA.

L'OBJECTIU D'AQUEST BLOC ÉS APROPAR A TOTA LA COMUNITAT EDUCATIVA EL MÓN DE L'EDUCACIÓ FÍSICA, ELS SEUS OBJECTIUS I LES ACTIVITATS MÉS DESTACADES QUE REALITZAM A L'ESCOLA.

dimecres, 11 de maig del 2016

L'OLÍMPICA ESPANYOLA MÉS JOVE DE TOTS EL TEMPS VISITARÀ SON JUNY. LA NADADORA ANTÒNIA REAL!

EN NOMÉS 12 ANYS VA PARTICIPAR ALS JOCS OLÍMPICS DE MONTREAL, L'ANY 1976.


 
N'Antònia Real, “Antoñita Real” com era coneguda per tots els aficionats a l'esport, l'any 1976 va participar als JJOO de Montreal amb només 12 anys. Era estudiant de sèptim d'EGB, (1r d'ESO) i compaginava els estudis amb els durs i llargs entrenaments. (Distribuïa el dia de la següent manera: escola-entrenament-escola-entrenament). Feia dos entrenaments diaris amb una mitja de 12.000 m. a 13.000.m, és a dir, cada dia feia una distància de 12 km. a 13 km. nedant.

La majoria de caps de setmanes viatjava a Barcelona per poder entrenar a una piscina de distància olímpica, ja que a Palma, en el seu club CN Palma encara no hi havia cap instal.lació amb aquestes característiques, actualment al CN Palma hi ha una piscina que reb el nom d' ANTÒNIA REAL, com a reconeixement a la seva gran trajectòria.

N'Antònia Real és va donar a conèixer de manera brillant a n'els Campionats d'Espanya de 1975, a Reus. Amb només 11 anys es va proclamar Campiona d'Espanya Absoluta de 800m amb una marca excepcional. Encara que ja feia uns anys que treballava molt dur.

Aquesta brillant nadadora va arribar a tenir quasi tots els records nacionals juvenils de natació lliure, a més de molts altres premis.

La varen considerar un estel fugaç dins la piscina, una fora de sèrie, la “Calligaris” espanyola, en relació a la destacada nedadora italiana i amb un futur molt prometedor.

Però al cap de pocs anys es va retirar de l'esport d'alta competició, de l'esport d'èlit.

Els motius de la seva prematura retirada, les seves experiències i vivències, els seus records i les anècdotes són l'objectiu d'aquesta visita.

Encara que sabem que N'ANTÒNIA REAL, sempre que pot practica aquesta activitat física tan completa, com és la NATACIÓ.

T'ESPERAM, ANTÒNIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada