Benvinguts al Bloc d'Educació Física.

BENVINGUTS AL BLOC D'EDUCACIÓ FÍSICA.

L'OBJECTIU D'AQUEST BLOC ÉS APROPAR A TOTA LA COMUNITAT EDUCATIVA EL MÓN DE L'EDUCACIÓ FÍSICA, ELS SEUS OBJECTIUS I LES ACTIVITATS MÉS DESTACADES QUE REALITZAM A L'ESCOLA.

dilluns, 2 de maig del 2016

JOAN LLANERAS ROSSELLÓ. CICLISTA I CAMPIÓ !!!!!

Aquest més de maig rebrem la visita de diferents esportistes olímpics i paralímpics. 
Un altre dels esportistes que també ens han confirmat la visita és en Joan Llaneras Rosselló.





Joan Llaneras Rosselló. Ciclista i CAMPIÓ !!!!!

En Joan és un ciclista nascut a Porreres i aquest mes de maig ens visitarà a Son Juny.
Considerat un dels millors esportistes de tota la història.

A continuació teniu un petit resum del seu llarg recorregut com a esportista i part del seu palmarès.

En Joan Llaneras és especialista en la modalitat de ciclisme en pista. S’introduí en el món del ciclisme gràcies a son pare, que era corredor de pista, i, per aquest motiu, des de molt petit ja freqüentava els velòdroms de Mallorca. Quan només tenia set anys obtingué la seva primera llicència. Per a ell era una diversió pujar a una bicicleta sense frens i fer voltes sense aturar a un velòdrom. Això, passats els anys, es convertiria en la seva forma de vida.

Actualment, està considerat com un dels millors ciclistes de la història en aquesta modalitat. Pel que fa als seus triomfs assolits en campionats del món destaquen, en puntuació: or a Manchester (1996); bronze a Perth (1997), fent parella amb el també mallorquí Miquel Alzamora; or a Bordeus (1998); or a Manchester (2000); plata a Stuttgart (2003); bronze a Los Angeles (2005), i or a Palma (2007). En la modalitat de madison (cursa a l’americana): or a Perth (1997); or a Berlín (1999), plata a Manchester (2000) i a Anvers (2001), i or a Bordeus (2006).

En total, ha estat set vegades campió del món: quatre en puntuació i tres en cursa a l’americana.

Amb relació a la seva carrera de ciclisme en carretera, aconseguí una victòria d’etapa en la Volta a Andalusia (1993) i el trofeu Mallorca en la Challenge Volta a Mallorca (1994), entre altres.
Pertanyé a l’equip ONCE (1991-1995) i a l’US Postal (1998).

Prengué part en quatre jocs olímpics: Atlanta 1996, on obtingué el cinquè lloc en persecució per equips i el sisè epuntuació; Sydney 2000, on aconseguí un or en puntuació; Atenes 2004, on assolí la plata en puntuació,i, finalment, Pequín 2008, on fou medalla d’or en puntuació i de plata en madison, formant parella amb el també mallorquí Toni
Tauler.

És l’esportista espanyol amb més medalles olímpiques, juntament amb Arantxa Sánchez Vicario (tennis) i David Ca(piragüisme), si bé cap d’aquests dos no tenen els dos ors de Llaneras.

Així mateix, és posseïdor de la gran creu del Reial Orde al Mèrit Esportiu (2009), del Premi Felip de Borbó al millor esportista a Espanya (1997), de la medalla de l’Orde Olímpic del COE (1997), del Premi Ramon Llull (2001) i de la medalla d’or de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (2009).També és membre del COE des de 2004, membre de la Comissió d’Esportistes del COE, director del CEAR, a Palma, i director esportiu del velòdrom Palma Arena. Així mateix, és el
fundador i director de l’Escola de Ciclisme Base Joan Llaneras.
A Porreres, el seu poble natal, el pavelló poliesportiu duu el seu nom.

Tots els alumnes i mestres de Son Juny proximament tindrem la sort de conèixer personalment aquest autèntic campió.

GRÀCIES JOAN!

T'ESPERAM A SON JUNY AMB ELS BRAÇOS OBERTS!!!!!!!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada