Benvinguts al Bloc d'Educació Física.

BENVINGUTS AL BLOC D'EDUCACIÓ FÍSICA.

L'OBJECTIU D'AQUEST BLOC ÉS APROPAR A TOTA LA COMUNITAT EDUCATIVA EL MÓN DE L'EDUCACIÓ FÍSICA, ELS SEUS OBJECTIUS I LES ACTIVITATS MÉS DESTACADES QUE REALITZAM A L'ESCOLA.

divendres, 27 d’octubre del 2017

LES ACTIVITATS MÉS DESTACADES FINS AVUI RELACIONADES AMB L'ÀREA D'ED. FÍSICA.

Divendres dia 1 de setembre començàrem un nou curs escolar ple il.lusió i ganes de fer moltes coses interessants amb els nostres alumnes i les seves famílies.

Amb aquesta entrada intentarem destacar les activitats més rellevants que hem duit a terme fins ara al centre i que l'àrea d'ed. física hi ha tingut una relació directe, moltes vegades coordinada amb altres àrees.

Hem començat les sessions de psicomotricitat amb tots els alumnes d'ed. infantil i hem realitzat diferents sessions amb els alumnes de 1r curs de primària.

PSICOMOTRICITAT


Cada dimarts es duen a terme diferents sessions de Psicomotricitat.


Els alumnes de 3 anys.



















ACTIVITATS A LA NATURA.

Les activitats a la natura és una de les unitats didàctiques més esperades pels alumnes. La nostra escola és una privilegiada de tenir un entorn tan natural i per tant l'hem d'aprofitar!












UNA SORTIDA PASSADA PER AIGUA.


Per dia 19 d'octubre teníem programada una sortida amb bicicleta a la fira de teatre de Vilafranca amb els alumnes de 2n cicle, però el temps atmosfèric ens va espenyar aquesta excursió que amb tanta il.lusió havíem preparat.
Físicament estavem en condicions perquè durant 3 setmanes ens havíem preparat a conciència, realitzant diferents sessions per millorar sobretot la resistència.
L'hobra de teatre la poguérem veure i molt guapa que va ser! Llàstima que el camí no el poguessem fer amb les bicicletes.

La primera iniciativa va ser realitzar una assemblea per conèixer la situació metereològica. Hi havia una borrasca al Pla de Mallorca.

Va ser una assemblea tensa allà on intentàrem cercar propostes per poder anar a Vilafranca a veure l'obra de teatre. Entre tots trobàrem una solució: Fer cotxades.

També va ser una reunió de tots els participants, alumnes i mestres, molt interessant, sortiren propostes i suggerències viables i altres inviables i la funció dels mestres va ser fer conscients als alumnes de la importància i significat de l'alerta groga per tempestes i dels perills que podríem córrer si ens arriescavem a fer la sortida en bicicleta, la majoria d'ells ho varen entendre perfectament, fou una experiència molt enriquidora veure els alumnes reconeixer que amb aquella climatologia era molt difícil sortir i per tant havíem de ser prudents!

La pròxima sortida en bicicleta serà el mes d'abril.

A Montuïri, al museu i talaiot de Son Fornés.

Dinàrem tots junts dins l'aula.

Ben dit, però no te convit!!!!!!!

Bon profit!

Les mestres també cop piu!

L'horabaixa es va aclarir un poc i improvisarem un petit circuit.

Dins el pavelló jocs variats.

La ràbia ja ens havia espassat un poc.

Esperem que a la pròxima sortida el temps ens acompanyi

  SORTIDA PER L'ENTORN AMB ELS ALUMNES D'ED. INFANTIL

 Cada dijous d'aquesta tardor (primaveral) hem aprofitat per realitzar la sessió d'educació física per l'entorn de la nostra escola. Normalment sortim del centre i ens dirigim al puig de Consolació pel camí empedrat, cada alumne al seu ritme, uns corrent, altres caminant, una vegada a Consolació realitzam diferents jocs motrius com comprau peix, 1, 2, 3 pica pared, Llop que fas?, abraçades, el joc dels paquets, conillons d'amagat, etc... i després tornam a l'escola a berenar.
Aquest dijous aprofitàrem el bon temps per sortir tots els alumnes i mestres d'ed. infantil i fer la sortida més llarga.

Després de fer un llarg recorregut i observar i experimentar moltíssimes coses decidírem berenar tots junts.

Vàrem viure moltes sansacions i emocions junts.

I exercici físic no en va faltar

Sempre envoltats de natura.

Tos els excursionistes anaven ben preparats!

Poguèrem veure molts d'insectes

Aprofitàrem per recollir pinyes, ametlles, garroves, aglans, bastonets, ...

Va ser una sortida molt completa i a la vegada molt guapa!

ELS PRIMERS TALLERS DEL PROGRAMA SUMA'T A L'ESPORT 2017/18 

Avui hem duit a terme el primer taller del programa Suma't amb els alumnes de 2n curs. El taller era com cuidar de la nostra esquena. A les 9 del matí ha començat el taller i l'ha impartit un fisioterapeuta, en Rafel. El alumnes han demostrat molt d'interès i han col.laborat i participat en tot moment. Ha estat una sessió teòrica-pràctica per instruir l'alumnat en les nocions bàsiques i de correcció posturals.
Els objectius d'aquest taller bàsicament eren analitzar i corregir les postures corporals habituals dins la vida quotidiana a l'escola, prevenir les lesions d'esquena més comunes, practicar com corregir els patrons incorrectes i fer exercicis pràctics de la zona cervical, dorsal i lumbar.

En Rafel, el fisioterapeuta ha donat molts importància a les bones postures.

També ens ha explicat com havíem de dur les motxilles correctament.


Ha estat un taller molt interessant.
Hem realitzat exercicis pràctics.


Els alumnes de 2n, els grans beneficiats d'aquest taller.


 El pròxim taller es durà a terme dia 3 de novembre amb els alumnes de 1r curs, titulat: Alimentació saludable: saps què és?

Vos contarem el que hem après! 







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada