Benvinguts al Bloc d'Educació Física.

BENVINGUTS AL BLOC D'EDUCACIÓ FÍSICA.

L'OBJECTIU D'AQUEST BLOC ÉS APROPAR A TOTA LA COMUNITAT EDUCATIVA EL MÓN DE L'EDUCACIÓ FÍSICA, ELS SEUS OBJECTIUS I LES ACTIVITATS MÉS DESTACADES QUE REALITZAM A L'ESCOLA.

dissabte, 8 d’octubre del 2016

ACTIVITATS A LA NATURA.

Un dels cinc blogs de continguts d'Educació Física fa referència als JOCS I ACTIVITATS ESPORTIVES AL MEDI NATURAL.

A Son Juny hi dedicam una Unitat Didàctica a dur a terme diferents activitats i jocs a aquest  medi.

A tots els alumnes, sobretot als de primària, abans de començar se'ls plategen quins són els objectius que es pretenen aconseguir, són els següents:

Objectius:

1.- Conèixer i practicar diferents activitats i jocs que es poden realitzar a la natura. Aquest objectiu ens permet conèixer diferents  jocs i el seu vocabulari, a més de jugar-hi, que és el més divertit de tot! (Conillons d'amagat, el joc del xiulet, del picarol, jocs d'orientació, jocs de recerca, etc...)

2.- Mesures de precaució per evitar accidents. Aquest és un objectiu molt important i fa que els alumnes aprenguin a ser prudents davant les diferents situacions que es troben.

3.- Normes de respecte i protecció envers la natura. Quan sortim al medi natural ens trobam amb moltes plantes i també animals, sobretot llagosts, papallones, serps, ocells, etc... i tenim l'obligació de ser respectuosos amb ells, i aixì o intentam fer!

4.- Hàbits de practicar exercici físic a la natura. Per molts de nosaltres és habitual practicar exercici físic al medi natural. Són molts els alumnes que comentan que els horabaixes o caps de setmana puguen al pinar de Son Juny o a altres indrets a fer una passajadeta amb les seves famílies i les seves mascotes. Aquest és l'objectiu!

5.- Respectar els companys i companyes  i les seves particularitats. Aquest és un objectiu que també tenim molt present, tots ens hem de respectar i acceptar segons les característiques individuals, i sobretot ens hem d'ajudar. Aquí entren en joc molts dels valors i actituds que intentam interioritzar en els nostres alumnes.

6.- Valorar la importància de tenir una zona natural tan propera a la nostra escola. Som uns privilegiats de poder disfrutar d'aquest entorn tan maravellós, és una avantatge en referència a altres centres que trob que li hem de treure el profit i així ho intentam fer.

Volíem donar les gràcies a l'Ajuntament, per col.locar la reixa d'accés al camp de futbol, ens dóna molta tranquil.litat i sobretot seguretat.

Aprofitarem per recordar, ara que som a principi de curs i que sempre hi ha més força i ganes de fer coses, que estaria molt bé fer una neteja profunda per les rodalies del centre. Hi ha molta brutícia!

Convidam a l'Amipa i a l'Ajuntament que ens ajudin a millorar encara més la nostra estimada escola. Gràcies!

Els valors de cooperació, esforç, companyarisme, unió, ... entren en joc!




Els tutors d'ed. infantil i 1r cicle sempre acompanyen el grup a l'hora de fer aquestes sessions

A més dels continguts d'ed. física es treballen molts d'altres continguts.

En el joc de recerca de diferents fruits trobarem garroves que venen del garrover, ametlles de l'ametler i aglans de l'alzina.

També feim ed. física dins el Poliesportiu, una altra fantàstica instal.lació!

Pareix que som d'excursió per la tramuntana!

Dins el Poli aprofitam per fer activitats que per dins el pinar ens seria molt difícil dur-les a terme amb èxit!
El grup de 4t.
SSSSSSSSSSSS... Estam amagades!
Alerta a rompre olla !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tots estam molt contents d'aquesta reixa. Gràcies!



  La millor manera per aconseguir els objectius és experimentar-ho i  vivenciar-ho, és per això que aquestes setmanes  aprofitam aquesta agradable temperatura per desenvolupar uns dels temes més estimats i motivadors pels nostres alumnes, LES ACTIVITATS A LA NATURA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada